Gezamenlijke oefening Bedum/ Ten Boer

Deel dit artikel
Bedum - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober vinden in Bedum de ICET trainingen plaats, dit gebeurt bij de brandweerkazerne/gemeentewerken aan de Industrieweg in Bedum.

Doel van de ICET dagen is het beoefenen van de hulpverlening, zoals auto-ongevallen, er werden met diverse autowrakken oefeningen gedaan, dit was in samenwerking met de brandweer van Ten Boer en de Bedumer brandweer, de beide brandweerkorpsen werden deze dagen door elkaar, aan elkaar gekoppeld voor een goede samenwerking.

De verschillende in scene gezette ongevallen moesten op een schoolse wijze opgelost worden, veelal met lotus slachtoffers. Er werden o.a. oefeningen met achterwaartse oestermethode, zijdelingse oestermethode en slide remming methode beoefend, auto op de kop met bevrijding slachtoffer achteruit, auto op zijn kant waarbij het voertuig gestabiliseerd toch opzij kan worden bewogen om het slachtoffer te bevrijden. De trainingen werden verzorgd en beoordeeld door enkele instructeurs uit den lande, en na een evaluatie werd er zeer positief op de trainingen terug gekeken. Ten slotte gingen de beide ploegen van Ten Boer en Bedum nog even op de foto.

De brandweer bedankt de gemeente Bedum voor het beschikbaar stellen de hele dag van het terrein van de gemeentewerken

Deel dit artikel