Het is bijna zover, de Ballonfiesta bij Meerstad

Deel dit artikel
Meerstad - Het spectaculaire gezinsevenement Ballon Fiësta vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 augustus onder de naam Ballon Fiësta Meerstad 2010.

Het luchtballonnenevenement zal dit jaar in het toekomstige natuurlijke woonlandschap Meerstad plaatsvinden, op slechts 8 km afstand van de stad Groningen. Het evenement zal gratis toegankelijk zijn voor publiek. Special shapes Toeschouwers krijgen tijdens het Ballon Fiësta Meerstad 2010 naast de veel voorkomende ronde ballonnen een aantal ‘special shapes’ te zien; een heteluchtballon met een speciaal model. Reeds bevestigd is de komst van onder andere de imposante T-Rex, een dinosaurus met een hoogte van veertig meter en dus ongeveer gelijk aan de 1e trede van de Martinitoren.

Voor meer impressies van de verschillende special shape ballonnen, kunt u kijken op onze website. Om het Ballon Fiësta Meerstad 2010 tot een zo groot mogelijk succes te maken, hoopt de organisatie meer “special shapes” aan de ballonnenvloot toe te kunnen voegen. Daarom nodigt zij geïnteresseerden, zowel in groepsverband als particulier, uit om een “special shape” geheel of gedeeltelijk te ‘adopteren’.

Locatie Meerstad Alle direct betrokken overheden, instanties en organisaties hebben hun goedkeuring verleend aan de keuze om dit bijzondere evenement in Meerstad te laten plaatsvinden. Daarmee voldoet het Ballon Fiësta Meerstad 2010 aan de gestelde voorwaarden. Er is volop ruimte voor ballonvaarders, passagiers en toeschouwers en het terrein is goed bereikbaar. De organisatie heeft als doel om in samenwerking met Bureau Meerstad een jaarlijks terugkerende activiteit te maken van het Ballon Fiësta. Bureau Meerstad is het projectbureau dat verantwoordelijk is voor de realisatie van het bijzondere woon-, leef- en recreatiegebied Meerstad. Meevaren als passagier Wilt u op 21 augustus meevaren in één van de “special shapes”, dan kunt u zich nu aanmelden via de website

www.ballonfiestameerstad.nl. Hier kunt u tevens naast alle algemene informatie ook meer te weten komen over de ticketprijzen en reserveringsmogelijkheden. Gaat uw voorkeur als passagier naar een ronde ballon uit, dan kunt u zich nu aanmelden via de website www.westerwoldeballooning.nl of telefonisch op 0599-587878.

 

 

Zie videoreportage hieronder van 10 minuten.

 

Tot 21 Augustus bij Meerstad Hoofdweg nabij Harkstede

Zie ook

Deel dit artikel