Zeer grote brand in bedrijf Raamsdonksveer

Deel dit artikel
Raamsdonksveer - Hulpdiensten werden dinsdag om 13.43 uur gealarmeerd in verband met een brand in een bedrijfsloods aan de Zalmweg.

In het pand, waar een lasbedrijf is gevestigd, was brand uitgebroken en een medewerker had rook ingeademd. De hulpdiensten snelden ter plaatse.

De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand en zette 35 brandweerlieden in bij het bestrijden van de brand en maakte gebruik van meerdere tankautospuiten en een hoogwerker. Omdat er sprake was van ontploffingsgevaar kon de brandweer het pand niet binnen om te blussen. De politie zette de omgeving ruim af. Op het moment van uitgaan van dit bericht liet de brandweer het pand gecontroleerd uitbranden. Of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand is niet duidelijk. Omliggende bedrijven is geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Bij de brand is sprake van rookontwikkeling. Een dikke donkere rookwolk drijft weg in de richting van de A27. Hiervan zal het verkeer echter geen hinder ondervinden. De medewerker die rook inademde is ter plaatse door ambulance personeel behandeld. Het letsel viel mee. Locoburgemeester van den Belt stelde zich ter plaatse op de hoogte van de situatie.

Deel dit artikel