Legertour i.v.m bevrijdingsdag en Guus Meeuwis in stad (2x Video)

Deel dit artikel
Delfzijl/ Appingedam - Vandaag is de kans groot dat u een oud legervoertuig uit de WO II tegen komt, dit komt door een tour met legervoertuigen die de provincie Groningen door gaan.

Deze tour begon vanochtend in Farmsum en zal eindigen in Hoogkerk. Men probeert de bevrijding van Nederland in de WO II na te spellen van 65 jaar geleden. Voor meer informatie over de plaatsen waar men langs zal gaan en de tijden kunt u kijken op http://www.delfzijlpockettour.nl/

 

Onze video

 

Stedum – Eens in de vijf jaar organiseerd de Oranjevereniging in Stedum een optocht ter ere van de bevrijding. Dit jaar was het weer zover. 11 karren van verschillende straten reden meerdere malen door het dorp en daar buiten. Een grote hoeveelheid mensen kwam met dit heerlijk weer, het huis uit om de prachtige karren te bewonderen. Bedumerweg kwam als beste uit de kast (is niet de Ferrari), en sleepte de eerste prijs binnen.

Holwierde – Net als in Stedum wordt er in Holwierde ook eens in de vijf jaar een optocht ter ere van de bevrijding gehouden. Een stoet van mooi versierde wagens reed een aantal rondjes door het dorp.

 

 

Om 14.00 maakten militairen een stop bij verzorgingshuis Bernlef in Groningen.

De legervoertuigen werden met veel belangstelling bekeken.

 En Loppersum en Leek. En Guus Meeuwis zegt 112Groningen op ons filmpje.

Deel dit artikel