Regiopolitie Groningen zoekt vrijwilligers

Deel dit artikel
Groningen - Regiopolitie Groningen zoekt voor het jaar 2010 tien vrijwillige politiemedewerkers. En voor het jaar 2011 biedt het Groningse politiekorps twintig opleidingsplekken voor vrijwilligers.

Inwoners van de provincie Groningen die echt een bijdrage willen leveren aan de veiligheid in hun omgeving, zijn van harte welkom.

Geïnteresseerden kunnen zich via www.kombijdepolitie.nl aanmelden. Ambassadeurs De Groningse politie wil de burger actief betrekken bij het thema veiligheid. Dat kan door geïnteresseerden een kijkje in de keuken te laten nemen. Nog mooier is om burgers zelf in die keuken te laten meewerken. Dat kan als politievrijwilliger. Door politievrijwilligers in te zetten wordt een brug naar de maatschappij geslagen, zijn er meer oren en ogen in de buurt en is er een kweekvijver voor nieuwe medewerkers.

Tevreden vrijwilligers zijn bovendien ambassadeurs voor het korps. Bijdragen aan veilige leefomgeving Iedereen die deel uitmaakt van onze maatschappij wil bijdragen aan een veilige leefomgeving. Zo zijn het niet alleen agenten en rechercheurs die alles op alles zetten om daders te pakken slachtoffers bij te staan. Ook ICT’ers, leraren en makelaars doen dat als politievrijwilliger. Want een politievrijwilliger heeft een sleutelrol bij de zichtbaarheid van de politie. Daarnaast is ook de vrijwilliger het aanspreekpunt voor mensen op straat. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de vrijwilliger in uniform loopt, inclusief de uitrusting van peperspray en handboeien. Noord- en West-Groningen De politie is op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn om als vrijwilliger de straat op te gaan. Daarom zijn voor dit jaar tien opleidingsplekken beschikbaar. Vooral in het noorden en westen van de provincie is er behoefte aan extra vrijwilligers.

Dat wil niet zeggen dat alleen voor dit deel van de provincie politievrijwilligers nodig zijn. Ook geïnteresseerden in de stad of in het oosten van de provincie zijn van harte welkom. Hoeveelheid politievrijwilligers In 2009 zijn 30 nieuwe vrijwilligers ingestroomd. Zij volgden allemaal de opleiding voor politiesurveillant op de Politieacademie. Voor 2010 heeft Groningse korps ruimte voor instroom van 10 nieuwe vrijwilligers. En voor 2011 streeft Regiopolitie Groningen de instroom van 20 nieuwe vrijwilligers. Het huidige aantal vrijwilligers bij de Groningse politie bedraagt 70. Verwachtingen De politie en de maatschappij verwachten wel het een en ander van de politievrijwilliger. Zo is een politievrijwilliger iemand die sterk in zijn schoenen staat, met druk om weet te gaan en representatief voor het korps is. De eisen tot werving, selectie en opleiding van vrijwilligers zijn dan ook vergelijkbaar met die van reguliere politiemedewerkers. De opleidingseisen zijn te vinden op www.kombijdepolitie.nl.

Ook kan iemand die geïnteresseerd is contact opnemen met het bureau Werving en Selectie van Regiopolitie Groningen, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel dit artikel