Geweld tegen agenten leidden tot aanhoudingen

Deel dit artikel
Groningen - De politie heeft zaterdagnacht op het Waagplein een 22-jarige man uit Groningen, een 23-jarige man uit Farmsum en een 22-jarige vrouw uit Groningen aangehouden.

Een hondengeleider surveilleerde in zijn politieauto stapvoets op het Waagplein. Toen hij de Farmsumer passeerde, beledigde deze de diender zonder dat daar enige aanleiding voor was. Hierop ontstond een woordenwisseling tussen de politieman en de man. Ook bemoeide de 22-jarige man zich met het gesprek.

De Stadjer gedroeg zich echter verbaal agressief en respectloos. De diender besloot het er bij te laten en reed weg.

Op dat moment beledigde de Stadjer de agenten met bepaalde grievende bewoordingen. Hierop werd de man aangehouden. Op dat moment bemoeide de 22-jarige vriendin zich met de aanhouding. Zij maakte diverse slaande bewegingen naar de agent. Ook haar vriend begon zich te verzetten tegen zijn aanhouding. Hij wist zich los te rukken. Beide mannen namen vervolgens een vechthouding aan en zij gingen de agent te lijf. De hondengeleider voelde zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken tegen beide verdachten. Ook de vrouw werd met pepperspray bespoten toen zij de agent te lijf wilden gaan. Ondanks de pepperspray gingen de mannen door en zij vielen de agent aan. Hierop werd het agressieve drietal aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij worden vandaag gehoord. De politieagent doet aangifte van het geweld.

Deel dit artikel