Nog geen oorzaak gevonden van onwelwordingen (+video)

Deel dit artikel
M.Nuver/ H.Smilda/ J.Krijthe/ V.Bruggeman
-

Groningen – De politie heeft vooralsnog geen aanwijzingen gevonden van strafbare feiten bij de onwelwordingen vrijdagavond in een café op de Grote Markt in Groningen. Ook de verklaringen van de betrokkenen gaan niet in die richting. Uit het medisch onderzoek valt evenmin af te leiden dat zij zijn gedrogeerd.

In het café voelden vrijdag aan het begin van de avond enkele bezoekers zich in korte tijd niet goed worden. Een 16-jarig meisje werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Twee andere mannen vertrokken op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. Een vierde cafébezoeker werd iets later naar de eerste hulp verwezen. Van de vier hadden twee personen symptomen die enigszins overeen kwamen. Geen van de vier betrokkenen hoefde te worden behandeld en allen konden na een korte periode in het ziekenhuis naar huis.
Wat de onwelwordingen heeft veroorzaakt, blijft voorlopig onduidelijk. Metingen van de brandweer in het cafégedeelte toonden vrijdagavond geen noemenswaardige verhogingen van mogelijke schadelijke stoffen in de lucht aan. Wel was het bij de bar waar de betreffende personen hadden gezeten erg benauwd en warm.
Zie

film Zie zaterdag 112groningen videobeelden in Tv Noord kortnieuws om 18:00 enz. en ook RtvNoordsite

Foto's

Deel dit artikel