Bewoonster gewond bij brand in flat te Emmen

Deel dit artikel
Emmen - Waarschijnlijk is een brandende kaars er de oorzaak van dat in de nacht van zondag op maandag rond 01.00 uur, brand ontstond in een flatwoning aan de Kerspellaan inde Emmer wijk Angelslo.

De 47-jarige bewoonster van de Kerspellaanflat was in haar woonkamer, op de vierde etage, in slaap gevallen terwijl er nog een kaars brandde. Ze was wakker geworden van de rook en zag dat er brand was ontstaan. De bewoonster heeft nog geprobeerd om het vuur met water te blussen, maar toen dit niet slaagde, werd de brandweer gewaarschuwd. De vrouw kreeg veel rook binnen en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Vanwege hevige rookontwikkeling werden de vierde en vijfde etage van de flatgebouw door politie en brandweer ontruimd.

De brandweer van Emmen en Klazienaveen hadden het vuur vlot onder controle. De brandweer heeft twee katten uit de flat weten te redden. Eén kat werd door brandweermensen buiten de flat met behulp van perslucht gereanimeerd. Medewerkers van de Dierenambulance hebben zich over de katten ontfermd. Een aantal woningen liep rook- en waterschade. Bewoners van de flat zijn in de buurt opgevangen. Een aantal van hen moest de nacht bij familie doorbrengen.

Deel dit artikel