Dodelijk ongeval op vrachtschip in Friesland

Deel dit artikel
Eastermar - Maandagavond is een 61-jarige man uit Zwolle overleden, ten gevolge van een ernstig ongeval op een vrachtschip in het Prinses Margrietkanaal, nabij de brug bij Schuilenburg.

Het slachtoffer wilde samen met zijn zoon hun binnenvaartschip bij de Skulenboargerwei aanleggen. Het slachtoffer stond op het voordek en had een touw om een bolder op de wal gelegd. Vermoedelijk is het gespannen touw losgeschoten en met een klap tegen het hoofd van het slachtoffer terecht gekomen. De man viel zwaar gewond op het dek.

Twee ambulances en de brandweer van Drogeham kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De hulpverlening werd bemoeilijkt doordat het schip niet met een voertuig te bereiken was. Via een smal voetpad moesten de hulpdiensten bijna driehonderd meter te voet verder.

De brugwachter kwam ter plaatse met een fiets om zo nodig snel medische middelen uit de ambulance te halen. Alle inspanningen mochten niet meer baten. Het slachtoffer, welke veel bloed had verloren, overleed ter plaatse. De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de exacte toedracht.

Met dank aan: www.rtvnof.nl.

Publicatie`s: RTV Oost & de Telegraaf.

Deel dit artikel