112Kort: Hardrijders streng bekeurd

Deel dit artikel
www.politie.nl/groningen (Bron)
-

In Siddeburen werd een 39-jarige motorrijder uit Appingedam van de weg gehaald. De man reed over de Rijksweg met snelheden van ruim boven de 100 km per uur. Op een gedeelte waar de man 100 km mocht rijden reed hij 170 km per uur. Na een achtervolging kon de man op de A7 worden gestopt. Hij kreeg een forse boete maar ook zijn rijbewijs werd hem afgepakt. Verder werden nog 11 bestuurders opgeschreven voor overschrijding van de toegestane snelheid.

*In Groningen werd een 40-jarige man uit Leek zijn rijbewijs afgenomen in verband met het te harde rijden. Hij werd op de Weg der Verenigde Naties betrapt met hoge snelheden die meer dan 50 km boven het toegestane lagen. De verdachte werd door middel van video beelden geconfronteerd met zijn rijgedrag. Hij moest zijn rijbewijs bij de agenten achterlaten en kreeg een forse boete opgelegd.

*Verder werden op verschillende wegen in de provincie gecontroleerd. In totaal kregen in Groningen nog 40 bestuurders een boete opgelegd. In St. Annen op de Eemshavenweg werden 13 bestuurders bekeurd. *Op de Marneweg in Lauwersoog kregen 6 bestuurders een boete. *Op het Hoendiep in Grijpskerk werden 5 bestuurders bekeurd. *In Ter Apel op de Wildervanckweg werd 14 keer een boete uitgeschreven. *In Sellingen kregen 7 bestuurders een bekeuring.

*De overschrijdingen bedroegen gemiddeld tussen de 15 km en 30 km per uur.

Foto's

Deel dit artikel