Brand verwoest keuken in Stedum en keukenbrand Finsterwolde (Video)

Deel dit artikel
Stedum - Een korte maar felle woningbrand, heeft zondag aan het einde van de middag forse schade aangericht in een woning aan het Vlaspad in Stedum.

Rond 17:00 uur werd blusgroep Loppersum gealarmeerd voor een keukenbrand waarna men uitrukte. Bij aankomst was er sprake van forse rookontwikkeling. De brand, welke onstaan was in de keuken, was bij aankomst van de brandweer niet uitslaand. Wel werd er opgeschaald naar middel-brand, waarna de blusgroep Middelstum ook uitrukte met hun tankautospuit.

De bewoners van de woning waren ten tijde van de brand op de bovenverdieping, maar wisten zichzelf optijd in veiligheid te brengen. Ook de kat werd op tijd uit de woning gehaald. De bewoners werden opgevangen door buurtbewoners. Nadat de brand met meerdere stralen geblusd was, werd de woning geventileerd.

De Officier van Dienst zorgde ervoor dat stichting Salvage ter plaatse kwam, die voor de bewoners verdere nazorg regelt.

 

 

Finsterwolde – Een keukenbrand heeft in Finsterwolde schade veroorzaakt aan een woning. De bewoner is onderzocht door ambulancemedewerkers op eventuele rookvergiftiging. De laatste zes foto`s zijn uit Finsterwolde.
Deel dit artikel