Auto op de kop na botsing met boom (Video)

Deel dit artikel
Veendam/Zuidwending - Maandag aan het eind van de middag heeft een bestuurder met zijn personenauto op de Zuidwending ter hoogte van het Kerkpad Noord, een knik in de weg gemist.

Hierdoor werd de auto over een stoeprand gelanceerd om vervolgens een boom te raken. Door de aanraking met de boom kwam de auto op het dak terecht. Omdat het ongeval zich ernstig liet aanzien
werden alle hulpdiensten gealarmeerd. Hierdoor kwamen er twee
ambulances, meerdere politie eenheden en de brandweer ter plaatse.

Al snel bleek dat er maar een persoon in het voertuig zat. Deze was inmiddels uit de auto en zat op de grond. Hier werd zij door het ambulance personeel gestabiliseerd en met behulp van een wervelplank op de brancard gedragen. Vervolgens werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Hierna kon de brandweer in aktie komen.

Eerst werd de auto weer op zijn wielen gezet zodat de berger hem eenvoudig op de vrachtauto kon trekken. Daarna moest het wegdek nog worden gereinigd omdat er een hoeveelheid olie en koelvloeistof uit het voertuig was gelekt. Ook de gehavende boom werd uit voorzorg omgezaagd. Tijdens de werkzaamheden was de weg voor al het verkeer afgesloten. De VOA heeft een rapportage van het ongeval opgemaakt.

Publicatie: RTV Noord.

Deel dit artikel