112Kort: Auto raakt in de sloot en automatisch alarm Midwolde

Deel dit artikel
Foto's: Martijn de Vries/ Bert Smilda
-

Wijnjewoude – Zondagochtend rond 9:08 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Opperhoudmare tussen Ureterp en Wijnjewoude. Een vrouwelijke bestuurder reed met haar auto in de richting van Ureterp, zij kwam met haar rechtervoorwiel in de berm en raakte vervolgens in e slip en reed de sloot in. In de sloot is zij tegen de andere sloot wal aan gebotst en vervolgens gedraaid.

De vrouw raakte licht gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. Zie ook 112Opsterland

Midwolde – Zondagmiddag om 15.40 kreeg de brandweer een melding binnen van een automatisch brandalarm binnen van de Jenaplan school te Midwolde. De brandweer kwam hierop ter plaatse waarna er een verkenning rond de school werd ingezet. Er werd gepoogd de school binnen te komen door middel van de sleutel die de brandweer tot zijn beschikking had, echter doordat onlangs de sloten vervangen werden paste deze niet. Terwijl de brandweer wachtte op de sleutel werd de school door middel van een warmtebeeldkamera nauwkeurig in de gaten gehouden. Nadat uiteindelijk de sleutel ter plaatse was werd de school van binnen verkend, echter werd er niks aangetroffen.

Foto's

Deel dit artikel