Onderscheidingen voor brandweermensen+ afrit weer open

Deel dit artikel
Foto's: Johannes Dolislager/ Regiowk.nl
-

Grootegast – Anko Ploegh heeft zaterdagavond uit handen van burgemeester Kor Dijkstra van de gemeente Grootegast een koninklijke onderscheiding gekregen voor de 25 jaar dat hij dienst heeft gedraaid in het Grootegaster korps. Vanaf 1 januari 1982 is de hij in dienst bij de vrijwillige brandweer Grootegast met als beginrang hoofdbrandwacht. Op 1 januari 1999 is hij bevorderd tot onderbrandmeester en op 1 januari 2001 tot brandmeester. “Hij heeft vanuit zijn functie een langdurige bijdrage geleverd aan de openbare veiligheid in de gemeente en de regio” aldus de gemeente Grootegast. Aan Jaap Zwik is op 1 januari ook eervol ontslag verleend. Hij is ononderbroken 15 jaar lid geweest van de Grootegaster brandweer. Ook hij heeft bijzonder veel voor het korps betekend.

Tijdens de avond werden ook aan een viertal brandweermannen een diploma en bijhorende onderscheidingen uitgereikt. Ronald Hollander en Johan Hofman haalden in het jaar 2006 hun diploma voor hoofdbrandwacht. Gerrit Tuinstra en Ewoud Hoogstra kregen hun diploma voor brandmeester. Verder kregen Lieuwe Helmus, Stefan Visser en Jan Steringa een oorkonde en een vrijwilligers medaille voor 10 jaar dienst, Gerrit Tuinstra, Jaap Zwik, Taeke Oldenburger, Sikke Sikkema en Johannes de Haan voor 15 jaar dienst en Bert Schreuder en Anko Ploegh voor 25 jaar dienst(update)

De afrit 36, A7 richting het vrijheidsplein lag er dit weekend uit ivm wegwerkzaamheden. Zondagmiddag was de klus al weer klaar.(Foto: R.Dapper)

Foto's

Deel dit artikel