Grote brandweer oefening in Kloosterburen geslaagd (video)

Deel dit artikel
Kloosterburen - Woensdagavond vond er een grote oefening plaats in Kloosterburen. Aan deze oefening werd meegewerkt door brandweer Baflo, Wehe den Hoorn en de HV van winsum.

Verder waren er ook twee ambulances ter plaatse en uiteraard werd de BHV van Oldeheem ingezet.

De oefening met de naam roken is dodelijk begon om ongeveer 19:45 uur. Er werd een automatisch brandalarm gemeld in bejaardenhuis het Oldeheem in Kloosterburen. Niet veel later werd een melding gedaan van daadwerkelijk brand op de tweede etage.Dit werd geconstateerd door de BHV. De tankautospuit van Baflo was als eerste ter plaatse en begon meteen met een verkenning op de tweede etage.

Ook werd er een ongeval opgemerkt achter het bejaardenhuis waarbij twee auto’s waren betrokken. Deze bestuurders hadden de rook ontwikkeling gezien en elkaar niet opgemerkt waardoor een aanrijding plaats vond, 1 auto belande op de kop in een grasveld en de andere op zijn kant in de sloot. Hierbij waren meerdere slachtoffers die bevrijd moesten worden. Dit werd gedaan door het korps van Wehe den Hoorn samen met de HV uit Winsum. Deze slachtoffers werden op een nette manier bevrijd in samenwerking met de medewerkers van de ambulancedienst. In het bejaardenhuis werden meerdere slachtoffers geëvacueerd. Sommige mensen hadden rook ingeademd en moesten behandeld worden. Een slachtoffer heeft het niet gered. Dit slachtoffer was inslaap gevallen met een brandende sigaret en hierdoor was het matras in de brand gevlogen met alle gevolgen van dien. Na deze grote oefening werd er geëvalueerd onder het genot van een drankje. De oefening verliep soepel en was zeer geslaagd. Namens 112groningen bedankt voor de uitnodiging.

Deel dit artikel