112Kort: Kat durft niet meer van dak

Deel dit artikel
Veendam - Donderdagavond was een kat via een open raam op het dak gekropen van een twee onder een kap woning aan de Gelrelaan.

Het beestje dat tot aan de nok klom durfde vervolgens niet weer naar beneden te klimmen. De bewoners hadden al van alles geprobeerd om het beestje weer naar beneden te lokken.

Maar helaas lukte dit niet. Hierop werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Die kwam met de hoogwerker ter plaatse. Nadat deze was opgesteld en het bakje van de hoogwerker dichterbij kwam, werd de kat toch zenuwachtig van al dat geluid. Hierop besloot de kat om aan de achterkant van het dak een klein stukje naar beneden te klimmen. Hierop probeerde de bewoner om hem via het kantelraam naar binnen te lokken. Ook dit was het beestje niet van plan en kroop heel langzaam verder naar beneden. Na een tijdje kwam de kat in de buurt van de dakgoot. Hier stond een ander persoon op een trap de kat op te wachten. Uiteindelijk lukte het om de kat hier te grijpen en werd deze veilig naar beneden gebracht. De brandweer pakt hierna de hoogwerker in en keerde weer terug naar de kazerne.

Deel dit artikel