Brandweer Groningen verlegt grenzen naar Mont Blanc

Deel dit artikel
Groningen - Het beroep van brandweerman is van nature al aardig uitdagend. Toch zijn er altijd mensen die nog een stapje verder willen gaan, zij willen echt grensverleggend bezig zijn.

5 juli a.s. vertrekt een delegatie van 12 brandweermensen naar Chamonix, voor de 1e Brandweer Mont Blanc Expeditie.

Onder hen hoofdbrandwacht Arjan Mulder uit Groningen. De selectie en het team Arjan werkt deze maand 9 jaar bij Brandweer Groningen. In Brand & Brandweer nummer 11 van 2008 las hij een artikel waarin sportieve brandweermensen zonder klimervaring werden gezocht die graag hun grenzen verleggen.

Arjan was meteen enthousiast, heeft zich ingeschreven en werd als enige kandidaat uit Noord Nederland na een zware sporttest en een loting geplaatst in het team voor de Brandweer Mont Blanc Expeditie 2009. De voorbereiding Via een degelijk stappenplan worden de brandweermensen voorbereid op de zware beproeving. Zo hebben ze de afgelopen 6 maanden gezamelijke trainingsdagen gehad op hoogte, in drukcabines en werd er veel gelopen en gefietst in de Ardennen.

Naast deze dagen werd Arjan persoonlijk begeleid bij Construction Fitness Club in Groningen om zijn conditie op peil te houden. Doel van de expeditie Het bedwingen van de Mont Blanc, met 4807 meter de hoogste berg van West-Europa. De Expeditie De 8 daagse expeditie begint rustig met een inlooptocht en zal men een gletsjer gaan beklimmen om ervaring op te doen met stijgijzers.

Vooraf gaat men de Gran Paradiso beklimmen, de hoogste berg van Italie met een top van 4061 meter. Na een rustdag met wat laatste rotsklimoefeningen begint de zware, tweedaagse tocht naar het einddoel van deze expeditie: de top van de Mont Blanc!! Brandweer zonder Grenzen Naast de grensverleggende ervaring voor de deelnemers zelf is de expeditie gekoppeld aan een goed doel, namelijk de Stichting Brandweer zonder Grenzen.

Hier hebben ze geld voor ingezameld. Het bedrag wordt na de expeditie bekend gemaakt. De 12 brandweercollega’s zijn te volgen op : www.brandweer-expeditie.nl

Deel dit artikel