Start bouw Meldkamer Noord-Nederland heel gepuzzel

Deel dit artikel
Friesland/ Drachten - Het was letterlijk een heel gepuzzel voordat in Drachten de bouw van de Meldkamer Noord Nederland en het gebouwencomplex Azeven van Politie Fryslân vrijdag 26 juni van start kon gaan.

De puzzeldelen werden uit alle winstreken aangeleverd door medewerkers van verschillende politiediensten, de brandweer en de ambulancezorg.

Na wat schuiven vielen alle stukken in elkaar en was het opvallende ontwerp van het gebouw zichtbaar voor iedereen en stortte een enorm doek van een al even kolossaal bouwbord op het bedrijventerrein aan de A7. De starthandeling van de bouw van het omvangrijke complex symboliseerde het werk van de afgelopen drie jaar dat achter de schermen werd gedaan rond het voor Politie Nederland unieke verzamelgebouw: puzzelen, afstemmen, overleggen, schuiven.

Tussen verschillende politiediensten, maar ook tussen politie, brandweer, rampenbestrijding en ambulancezorg. En dat ook nog eens in Noordelijk verband. Dat betekent alleen al voor de Meldkamer Noord Nederland 12 organisaties enthousiast achter het project krijgen. Niet voor niets dat korps Magda Bernsen van Politie Fryslân na de starthandeling sprak van “een megaprestatie” die inmiddels is geleverd voor de totstandkoming van de bouw van één 112-meldkamer voor drie regio’s, die geheel Noord-Nederland straks bedient.

In het door architect Renzo Pavanello ontworpen gebouw wordt ruimte gerealiseerd door de Meldkamer Noord-Nederland, het forensisch lab van de Noordelijke Recherche Eenheid, het IBT-trainingscentrum van Politie Fryslân en het KLPD, het Regionaal Crisis Coördinatiecentrum voor Fryslân en de gezondheidsdienst van Polirtie Fryslân. Het gebouw moet over 19 maanden bouwkundig worden opgeleverd, waarna de technische inrichting volgt. Die duurt dan nog ongeveer een half jaar. Het is dan eind 2011.

 

Mknn

Deel dit artikel