Dode en gewonden bij ongeval in Rottum (Video)

Deel dit artikel
Rottum - Op de Usquerderweg tussen Kantens en Rottum heeft zich woensdagavond een zeer ernstig ongeval afgespeeld. Twee fietsers die vanuit Doodstil vanaf het fietspad overstaken, zagen hierbij een tegemoet komende auto over het hoofd.

Hierdoor ontstond een frontale botsing, waarbij beide fietsters gelanceerd werden. Voorbijgangers belden gelijk 112, waarna de hulpverlening zeer snel op gang kwam. Ter plaatse gekomen ambulance personeel kregen assistentie van het Mobiel Medisch Team uit Groningen.

Diverse hulpverleners ontfermden zich over de slachtoffers en de bestuurder van de auto. Beide slachtoffers zijn in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De politie deed nog tot laat in de avond onderzoek naar de precieze oorzaak van het ongeval. De Usquerderweg was geruime tijd afgesloten voor al het verkeer. Later op de avond overleed een 80 jarige inwoonster uit Uithuizen aan haar verwondingen. het andere slachtoffer, een 74 jarige inwoonster eveneens uit Uithuizen ligt nog steeds zwaar gewond in het ziekenhuis. Ook de 47 jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit Appingedam, is met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

Mediapublicatie: RTVNoord.nl

en DvhN

Zie ook 112Middelstum.nl

Deel dit artikel