Forse brand in Stadskanaal, duif gered

Deel dit artikel
Stadskanaal - Vanmorgen rond tien over zeven werd de brandweer van Stadskanaal gealarmeerd voor een paardenstal in brand aan de Onstwedderweg in Stadskanaal.

Het bleek te gaan om een stal die in de weide staat waar de Schotse hooglanders lopen in het recreatiegebied “Het Pagedal” in Stadskanaal.

Deze stal had een zolder die vol lag met hooi, en bedekt was met een dak van kunst riet, dit alles maakte het voor de brandweer niet makkelijker om de brand te bestrijden. Vanwege de gevaren is er besloten om in eerste instantie geen binnenaanval te doen, en daarom heeft men uiteindelijk heeft men besloten om gaten in het dak te zagen, om op deze manier water bij de vuurhaard te kunnen krijgen.

Het gebouw was inmiddels al redeloos verloren, en de brandweer kon niets anders dan nablussen. Toen het enigszins mogleijk was is de brandweer begonnen om het hooi wat op de zolder lag er vanaf te halen, om het op die manier goed te kunnen afblussen en te kunnen zorgen dat de brand ook daadwerkelijk uit is. Over de oorzaak kan nog niets gezegd worden, maar gezien de omstandigheden die men aantrof bij aankomst wordt brandstichting niet uitgesloten.

Tijdens de nabluswerkzaamheden werd er in het gebouw nog een jonge duif gevonden die niet kon vliegen. Deze duif is door de brandweer uit het pand gehaald, en men heeft hiervoor de dierenambulance van Stadskanaal Laten komen om zich verder over de duif te ontfermen, deze heeft de duif meegenomen en zullen hem naar het vogelcentrum In bellingwolde brengen waar men zich verder over dit slachtoffer van de brand zal ontfermen.

 

Noord

Deel dit artikel