Woning in Ten Boer door brand verwoest (Video)

Deel dit artikel
Ten Boer - Een grote brand heeft in de ochtend van dinsdag 2 juni 2009 een vrijstaande woning aan de Hendrik Westerstraat 11 in de dorpskern van Ten Boer verwoest.

 Het betrof een voormalig garagebedrijf, dat de afgelopen jaren was verbouwd tot een woning. De melding van deze brand kwam om 6.15 uur binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. Eenmaal ter plaatse was de brand uitslaand en vervolgens is opgeschaald naar 'grote brand'. Het brandweerkorps van Ten Boer kreeg daarop hulp van de korpsen uit Bedum en Groningen.

Bij het uitbreken was de bewoner van de woning aanwezig in het pand, maar hij kon zich op tijd in veiligheid brengen. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling, die te zien was in de wijde omgeving. Uiteindelijk kon om ongeveer kwart over acht het sein 'brand meester' worden gegeven.

De dakconstructie is daarna nog door een sloopbedrijf omver getrokken, zodat geen gevaar voor instoring meer was. Over de oorzaak van de brand is niets bekend, de techische recherche van de Regiopolitie Groningen zal een onderzoek opstarten.(tekst brandweer)

De familie Rozema waar het huis van is, is diep getroffen.

 

Met dank aan: 112Middelstum.nl

Onze videobeelden op Noordnieuws

Dvhn

 En een foto in de Noorderkrant

Deel dit artikel