Walk for life vol spectaculaire shows

Deel dit artikel
Groningen - Op vrijdag 17 april vindt het Walk for Life Gala Fundraisingdiner plaats in De Euroborg in Groningen. Van de mogelijkheid om een stoel of tafel te kopen is volop gebruik gemaakt.

Ruim 300 toonaangevende gasten zullen aanwezig zijn, waaronder mevrouw Marjo van Dijken, lid Tweede Kamer der Staten Generaal lid van het Comité van Aanbeveling. Tevens zijn Olga Commandeur, presentatrice Nederland in beweging, Arend Glas en Annette Roozen, zilver medaille draagster Paralympics Beijing 2008 als Ambassadeurs aanwezig. Ook vertegenwoordigers van de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en het Korps Mariniers zijn aanwezig. Een unieke veiling is onderdeel van de avond. Veilingmeesters zijn de heer J. Emmelkamp, voorzitter Kamer van Koophandel bijgestaan door mevrouw Marjo van Dijken, lid Tweede Kamer. Tijdens deze avond wordt ook de unieke, door kunstenares Maya Wildevuur, beschilderde golfcar geveild.

De zanger Jorge Castro zal de avond muzikaal afsluiten. De presentatie is in handen van de heer Gijs Wanders.

De Run met spectaculaire demonstraties Het loopevenement van het Noorden, de Walk for Life Groningen, wordt op zaterdag 18 april gehouden om en nabij het schitterende natuurgebied van het Paterswoldsemeer. Het evenement wordt omlijst met muziek en entertainment langs het parcours. Er komen spetterende demonstraties van de Koninklijke Landmacht en de Koninklijke Marine die twee spectaculaire demonstraties zal gaan geven met een Lynx helikopter die tevens op de grond bezichtigd mag worden. Het Korps Mariniers verzorgt rondvaarten met speciale boten op het Paterswoldsemeer en Brandweer Haren is paraat. Op het Plein van de Hoop zijn muzikale optredens van o.a. Kevin Pare. Groby, de mascotte van FC Groningen zal de Kidsrun begeleiden. Het evenement heeft een serieus doel, maar het moet ook een gezellige dag worden voor iedereen.

Er is geen reden om niet te komen! De start Het ‘startpistool’ voor de start van de Run zal om 10.00 uur worden gebracht door een Lynx helikopter van de Koninklijke Marine.

Voorafgaand aan de Run is om 10.45 uur de warming up, onder leiding van Olga Commandeur, op het Plein van de Hoop. De volgende personen zullen afwisselend een startschot lossen: mevrouw Marjo van Dijken, lid Tweede Kamer, Ambassadeur WfLG en sporter mevrouw Olga Commandeur, burgemeester Marc Boumans van de gemeente Haren en de heer Pim M. de Bruijne, Gedeputeerde provincie Groningen.

 

 

Tijdindeling: 10.00 – 10.45 uur demonstratie Lynx helikopter 10.00 uur Start 26,1 km. Nordic Walking 10.10 uur Start 26,1 km. Wandelen 10:45-10:55 uur Gezamenlijke warming up 11:00 uur Start Recreatieve Run 11:10 uur Start Kids Run 11:20 uur Start Nordic Walking 11:30 uur Start Wandelen 11.30 – 13.30 uur Static Show Lynx helikopter 14.00 – 14.45 uur demonstratie Lynx helikopter 16:00 uur Einde 5e Walk for Life Groningen 2009 Deelnemers Het UMCG zal met een grote groep runners en wandelaars vertegenwoordigd zijn. Tevens doet een groot aantal bedrijven mee aan de bedrijvenloop. Aan de Walk for Life Groningen kan iedereen deelnemen. Jong en oud, individueel, met de hond, met een groep of het bedrijf. “Loop of wandel met ons mee in onze sportieve strijd tegen kanker”! Inschrijving Inschrijven kan via de website: www.walkforlifegroningen.nl. De voorinschrijving sluit op donderdag 16 april om 12.00 uur. Op zaterdag 18 april van 08.30 tot 10.30 uur is inschrijving mogelijk bij de startplaats (Kaapse Baan 1 te Groningen). De inleg is minimaal € 7,50 per deelnemer; deelnemers Kidsrun en kinderen tot 12 jaar die meedoen aan de wandel- of Nordicwalkingtocht betalen € 5,–. Na afloop is er voor de kids een herinneringsmedaille. De opbrengst De opbrengsten van zowel het Gala Fundraisingdiner als de Walk for Life Groningen komen ten goede aan het UMCG Kanker Researchfonds ten behoeve van onderzoek naar kanker bij jongvolwassenen, uitgevoerd in het UMCG.

Deel dit artikel