Veel branden tijdens Pasen+ inzet Veendam en Pekela

Deel dit artikel
Provincie Groningen - Eerste paasdag om 20:10 werd de Winschoter brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Scheldestraat.

Ter plaatse bleken er 2 bulten afval in de brand te staan. De brandweer heeft de brand met een paar stralen geblust, en na ongeveer 20 minuten konden ze weer retour naar de kazerne. De hele avond zijn er in de hele provincie behoorlijk wat paasbranden. Vooral bij Pekela zijn veel branden.  De brandweer heeft het er druk mee. Maandagavond zijn er traditionele paasbranden in o.a Midwolde. Sellingen, Wedde, Mussel, Westeremden enz.

 

 Veendam

De brandweer van Veendam is eerste paasdag drie keer uitgerukt. De eerste melding was tegen 19.30 uur aan het Veenpad (fietspad tussen Veendam en Muntendam). Dit betrof een illegaal paasvuurtje. De tweede melding was wederom een paasvuurtje dit keer aan het Beneden Dwarsdiep. Hier stond een aanhanger met allerlei rommel erop in brand. Terwijl men hier aan het blussen was kwam er een melding binnen voor de hoogwerker.

Deze moest assistentie verlenen aan Enexis op de Veendammerweg. Een onbekende auto had hier een straatlantaarn geramd. Hierdoor hingen de lampen er gevaarlijk los bij. Met behulp van de hoogwerker werden deze verwijderd. Enexis zal de lampen op een later tijdstip vernieuwen.

Hoogezand – Zondag avond om acht uur werd de paasbult in Kiel Windeweer ontstoken.
Er waren veel mensen aanwezig. Het paasvuur was dit jaar groter dan vorig jaar.
Ook werd er zondag avond aan de Kalkwijk in Hoogezand een paasbult ontstoken.
Voor beide paasvuren waren door de gemeente Hoogezand-Sappemeer vergunningen afgegeven.

 

Brand in Pekela

Deel dit artikel