Aanhanger van vrachtwagen gekanteld op N34 nabij Emmen-Zuid

Deel dit artikel
Emmen - Woensdagavond is de aanhanger van een vrachtwagen gekanteld op de N34 ter hoogte van Emmen-Zuid. Er zijn geen gewonden gevallen bij het ongeluk.

In het begin van de avond heeft een vrachtwagenchauffeur van een firma uit Haskerhorne, de schrik van zijn leven gehad. Hij kwam uit de richting Odoorn en net na het pompstation, wat aan de N34 ligt tussen afslag Emmen en Emmen zuid, is zijn aanhanger begonnen te slingeren. De chauffeur heeft nog geprobeerd om de combinatie weer recht op de weg te krijgen, maar kon hem niet meer houden, met het gevolg dat het achterste gedeelte is gekanteld.

De aanhanger was geladen met zaaigraan en dit zou bij enkele boeren nog afgeleverd moeten worden voor de komende oogst periode. Helaas zullen de boeren een tijdje moeten wachten op hun zaaigraan, want het gedeelte wat op het wegdek terecht was gekomen is niet meer bruikbaar. Gelukkig deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor en op het moment dat de aanhanger was gekanteld waren er geen tegenliggers in de buurt.

Bergingsbedrijf Kraal uit Hoogeveen heeft ervoor gezorgd dan de aanhanger weer op zijn wielen werd gezet met behulp van een kraan en een ander bergingsvoertuig, waarna de uitgevallen lading met behulp van mankracht in het voorste gedeelte van de vrachtwagen gelegd is. In de aanhager lag ongeveer voor 3,5 ton aan zaaigraan, van overgewicht was dus geen sprake en volgens de bestuurder van de vrachtwagen verkeerde de combinatie in goede staat. De VOA is nog ter plaatse geweest om het een en ander op de digitale plaat vast te leggen. De N34 is door dit ongeval enkele uren afgesloten geweest voor al het verkeer en werd door de wegbeheerder omgeleid.

Deel dit artikel