Brand bij Hotel Corps de Garde mogelijk aangestoken (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Dinsdagnacht rond 02.15 uur, is brand ontstaan in een kamer van hotel Corps de Garde, aan de Oude Boteringestraat in de stad Groningen.

De brandweer reed gelijk derwaart , en al gauw bleek dat er een forse brand was ontstaan op 1 van de kamers. Meteen werd opgeschaald naar middelbrand. Onder andere matrassen en wat huisraad had in brand gestaan.

De melding is gedaan door een hotelgast die gebruikt maakte van een handmelder. Het hotel, waar op dat moment acht gasten verbleven, is door het hotelpersoneel ontruimd.

Brandweer Groningen was binnen enkele minuten na de melding ter plaatse met twee tankautospuiten en de hoogwerker.  Een deel van de inventaris van een van de hotelkamers, waaronder het bed, bleek in brand te staan. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. De brandweer had het vuur binnen 20 minuten onder controle.

De schade aan het hotel is aanzienlijk. De kamer brandde grotendeels uit. Daarnaast liep het hotel flinke rook- en waterschade op. De gasten konden niet terug naar hun kamers en zijn in een nabijgelegen hotel ondergebracht.

Om 03.30 uur keerden de laatste brandweervoertuigen terug naar de kazerne. De Technische Recherche heeft de oorzaak van de brand in onderzoek.

Aanvulling: Waarschijnlijk is er eerst ingebroken en is daarna de boel aangestoken, aldus de beheerder.

Tekst: www.brandweergroningen.nl.

Mediapublicatie:

Beelden in Oog Tv & Rtv Noord.

Foto`s op: Rtv Noord website.

Deel dit artikel