Brandweer Kollum nieuw het nieuwe jaar in

Deel dit artikel
Kollum - Zaterdagavond hielden de vrijwilligers van de brandweer van Kollumerland, een nieuwjaarsborrel voor de korpsleden met hun aanhang.

Dit nieuwjaarstreffen, voor de spuitgasten en hun aanhang, wordt op eigen initiatief gedaan. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het nieuwe jaar ingewijd. Op deze dag zijn tevens de nieuwe uitrukpakken in gebruik genomen. Alle elf brandweerkorpsen in Noordoost-Friesland worden, of zijn al voorzien van deze nieuwe uitrukpakken. De oude pakken, ruim 8 jaar oud, waren hoog nodig aan vervanging toe. De nieuwe werkkleding is van dezelfde makelij dan de vorige pakken, namelijk van PWG. Het opmerkelijke aan deze nieuwe uitrukkleding is wel de zichtbaarheid van de hulpverlener. Naast natuurlijk de brand- en hittewerende eigenschappen is ook veel aandacht besteed aan de reflectie en fluorescerendheid van de pakken. Wat natuurlijk de veiligheid van de hulpverleners ten goede komt. Tijdens de nieuwjaarsborrel werd het gehele korps op de foto gezet, met natuurlijk de nieuwe kleding aan. Ook de partners werd even voor de foto in het nieuw tenue gestoken.

De Kollumer brandweer heeft in de eerste dagen van het nieuwe jaar al redelijk druk gehad. Op nieuwjaarsmorgen moest naar Oudwoude uitgerukt worden voor een vreugdevuur en zat er in de trekvaart een gans vast in het ijs. ’s Avonds was er een trekkerbrand in Westergeest. Op 2 januari wederom een gans vast in het ijs en een containerbrand op de vuilstort van Kollum. De Kollumer brandweerlieden kijken tevreden terug op het vorige jaar. Ze hebben weer veel voor mens en dier en huis en have kunnen betekenen. Een rookmelderactie, die ontzettend gewaardeerd werd door de Kollumer bevolking en waar dan ook door heel veel mensen gebruik van is gemaakt. En aan het einde van het jaar is de kazerne uiteindelijk voorzien van nieuwe (elektrisch bedienbare) rode deuren.

Met dank aan: www.rtvnof.nl.

Voor meer informatie over de kollumer brandweer, kijk op hun website: www.brandweerkollum.nl.

Deel dit artikel