Nieuwjaarsbrandjes omgeving Veendam, Stadskanaal en Delfzijl (Video)

Deel dit artikel
Veendam - Ook in Veendam waren dit jaar weer de nodige oud en nieuw brandjes te bekennen. In bijna alle wijken van Veendam waren wel brandstapels te vinden.

Brandweer Veendam begon om kwart over acht aan de Minervastraat met de eerste brandstapel. Vervolgens bleef het de hele avond en nacht tot ongeveer 04.00 uur druk. Zo moesten er meerder brandjes worden geblust aan de Vredenrustlaan (4x). Ook waren er brandjes aan de Pelsterstraat, Grote Belt, Bareveld, Meezenbroekstraat, Cohenstraat, HJ Topstraat en de Fregatstraat. Ook werd de brandweer van Veendam rond 01.00 uur naar Muntendam gestuurd voor een buitenbrand aan de Nieuweweg. Bij aankomst was hier niets waar te nemen. Al met al een lange avond en nacht voor de Veendammer spuitgasten.

En wat brandjes omgeving Delfzijl op de 2e video.

Oud en Nieuw is in de regio Appingedam-Delfzijl rustig verlopen. Voor de brandweer waren er meerdere uitrukken, dit betroffen allemaal buitenbrandjes (vreugdevuren). Het eerste vreugdevuur in de regio brandde op Sont, deze werd door de politie gecontroleerd en mocht blijven branden.

Brandweer Wagenborgen bluste een vreugdevuur op het kruispunt bij de Rabobank. In Delfzijl rukte de brandweer uit naar Zeis waar de jeugd een vuur op het plein had aangelegd. Ondertussen was de vuurstapel in Farmsum ook al ontstoken. Op de groenstrook langs het Farmsummerzijl (een gedoogplek) brandde een behoorlijke bult, mede door de wind veroorzaakte deze een enorme wolk van vonken. Omdat dit niet veilig was voor de aangrenzende woningen werd besloten deze bult te blussen.

Na middernacht was het vooral in Appingedam raak. Zowel op de kruizing D. Boeremastraat – Kareldoormanstraat als op het Bolwerk was het meerdere malen raak. De vreugdevuren waren amper geblust en afgevoerd en er lag al een nieuwe bult op de plek te branden. Toch werden ze elke keer opnieuw geblust en daarna afgevoerd door de gemeentereiniging. De politie was bij alle bluswerkzaamheden aanwezig, maar hoefde nergens in te grijpen.

Deel dit artikel