Jeugdbrandweer Delfzijl zoekt leden

Deel dit artikel
Delfzijl - Jeugdbrandweer Delfzijl is een korps welke op dit moment bestaat uit elf leden, waarvan één meisje. Op donderdag avond wordt er door het jeugdkorps geoefend, de oefeningen worden uitgezet door brandweerlieden van de vrijwillige brandweer van Delfzijl.

Niet alleen het werven vinden wij belangrijk, Brandweer Rayon Noord geeft ook als doelstelling zoveel mogelijk jeugdbrandweerlieden door te laten stromen naar het vrijwillige korps.

Wanneer mag je bij de jeugdbrandweer?

De jeugdbrandweer is voor kinderen van twaalf tot achttien jaar. Kinderen tot zestien jaar zitten in het junioren team, daarna stroom je automatisch door naar het aspiranten team. De jeugdbrandweerlieden houden zich bezig met de theorie en praktijk gedeelte van de brandweer. Bij de jeugdbrandweer leer je wat de basis is van de brandweer. Hier moet je tevens examens voor doen. Bijvoorbeeld communiceren en hoe om te gaan met materialen. Het is belangrijk dat de jeugd weet hoe om te gaan met brand en ongevallen. Naast het oefenen worden er jaarlijks brandweer wedstrijden georganiseerd. Hier doen wij zeker aan mee!

Ben je geïnteresseerd en heb je toestemming van je ouders bel dan naar Brandweer Rayon Noord te Delfzijl en geef je voor 26 november 2008 op, zodat je mee kan doen aan de selectieprocedure.

Tel: 0596 – 639395.

Zie ook: www.jeugdbrandweerdelfzijl.nl

Deel dit artikel