Grote oefening bij Electrabel in de Eemshaven(Video)

Deel dit artikel
Eemshaven - Donderdag werd er een oefening gehouden bij Electrabel in de Eemshaven. In en om de centrale waren 3 ongevallen in scene gezet. 1) brand 2) lekkage van zoutzuur 3) ongeval met beknelling

Door een lekkage in de zoutzuurtank op het terrein was brand ontstaan naast de loods. Als gevolg van een explosie was de machinst van een kraan dermate geschrokken dat hij de bak liet vallen welke hij aan het ophijsen was. Onder de bak raakte 1 persoon bekneld, doordat de bak op de grond viel rolde een wagen met een grote tank erop tegen de wand aan. Hierdoor raakte nog een persoon beknelt, deze tussen de wagen en de muur. Brandweer Bierum heeft samen met de HV-1 van Delfzijl de beknelde slachtoffers bevrijdt. De bedrijfsbrandweer van Electrabel heeft de brand geblust en de brandweer van Eemsmond heeft een waterscherm aangelegd rond de zoutzuurlekkage en slachtoffers bij de tank gered.

De BHV van Electrabel zorgde voor de opvang van alle slachtoffers van dit ongeval. Na afloop kon iedereen terug kijken op een geslaagde oefening.

Wij willen Electrabel danken voor hun gastvrijheid.

Deel dit artikel