Zeer grote controle en boetes op A7 bij Scheemda(+Videoverslag)

Deel dit artikel
Scheemda - De politie heeft donderdagavond en nacht op een parkeerterrein langs de snelweg A7 samen met diverse opsporingsinstanties een grote succesvolle verkeerscontrole gehouden.

De politie controleerde samen met de KLPD, Duitse politie, Koninklijke marechaussee, douane, Voedsel- en Warenautoriteit, Belastingdienst, Algemene Inspectiedienst en enkele andere diensten.

De controle resulteerde uiteindelijk in 28 bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen. Ook volgden vier aanhoudingen voor het bezit van verdovende middelen. Bij twee Polen werden ongeveer 60 weedplantjes aangetroffen. Vlak voor het begin van de controle gooide een onbekende automobilist twee zakken met twee kilo hennep weg. De bestuurder was kennelijk in de veronderstelling dat de controle al was begonnen. De in beslag genomen sofdrugs vertegenwoordigt een waarde van enkele duizenden euro’s.

 

Belastinggeld

De Belastingdienst constateerde dat tien automobilisten hun wegenbelasting niet hadden betaald. In deze gevallen werd de auto van de wanbetaler in beslag genomen. Als de achterstallige belasting is betaald, krijgen de eigenaren hun auto weer terug. Tijdens de controle werden door de Belastingdienst werd direct ruim 1200 euro geïnd.

 

De politie inde ongeveer 2000 euro aan openstaande geldboetes. Verder werden twee personen voor wapenbezit (een mes en pepperspray) aangehouden. Tijdens de controles bleken twee automobilisten onder invloed te verkeren. Ten slotte bleken zes vrachtwagenchauffeurs zich niet aan de voorgeschreven rusttijden te hebben gehouden. Hun vrachtauto werd tijdelijk stil gezet om de nodige rust te nemen. Allen kregen een bekeuring uitgereikt.

 

Doel

De grote verkeerscontrole werd om drie redenen gehouden. Allereerst wil de politie de veiligheid op de weg bevorderen. Daarnaast wil de politie de samenwerking met andere organisaties versterken. Ten slotte wil de politie alcoholmisbruik in het verkeer tegengaan.

Wij maakten de volgende reportage met intervieuws.

Mediapublicatie: 

Rtv Noord nieuws (vrijdagavond) met onze beelden.

Deel dit artikel