Eindejaars-oefening geslaagd voor Baflo en Winsum

Deel dit artikel
Foto's: Wim Henstra/112Gr. reportages
-

Winsum – Maandagavond om half 8 werd brandweer Winsum opgeroepen voor een brand bij Pub 69 aan de Hoofdstraat Oost te Winsum.
Deze brand werd snel opgeschaald naar een middelbrand waarop ook brandweer Baflo werd opgeroepen.
Brandweer Winsum hield zich bezig met de brand die woede in de pub. Ook bleken er nog personen aanwezig te zijn in het pand waar op dat moment een feest was.
Brandweer Baflo hield zich bezig met het bevrijden van twee slachtoffers die in een auto zaten, deze auto is op zijn kant gekomen doordat de bestuurder is geschrokken van wat er allemaal voor de pub af speelde.
Nadat ze het pand betreden hadden en de vuurhaard hadden gevonden en geblust konden ze overgaan tot het redden van de slachtoffers in het pand.
Er werden meerdere slachtoffers uit het pand gered die door het ambulance personeel werden opgevangen en behandeld.
Het bevrijden van de slachtoffers in de auto ging eerst niet zo gemakkelijk maar na een tijdje hadden ze het dak opengeknipt en konden beide slachtoffers een voor een op de wervel plank uit de auto krijgen.
Deze oefening was ook bedoeld om te zien hoe de communicatie zou verlopen.
De oefening is verder prima verlopen, ook de lotus slachtoffers kwamen erg realistisch over.
Bij de nabespreking in zalen centrum de Hoogte werd alles nog even door genomen. En natuurlijk alle mensen die hebben meegewerkt aan deze oefening bedankt, de lotus slachtoffers kregen allemaal een presentje. Als laatste moesten er nog vijf brandweermannen naar voren komen. Deze mannen kregen allemaal nog een diploma en een bloemetje aangeboden kregen ze de mededeling dat ze vanaf dat moment in dienst waren bij de brandweer gemeente Winsum. 112Groningen bedankt Winsum voor de uitnodiging om aanwezig te zijn.

(Foto’s en tekst: Wim Henstra)

Foto's

Deel dit artikel