Tips ?: Verdachte aangehouden voor woningoverval Scheemda (Update)

Deel dit artikel
Politie Groningen
Scheemda - De politie heeft een 41-jarige vrouw uit Winschoten aangehouden op verdenking van het plegen van een woningoverval op 9 november 2018.

De vrouw kwam na sporenonderzoek in beeld en is inmiddels aangehouden. De politie is nog op zoek naar andere verdachten. Van de overige twee verdachten is het volgende signalement bekend: een vrij lange, blanke man van ongeveer tussen de 30 en 40 jaar oud is, die Nederlands sprak zonder accent, De andere verdachte was iets kleiner dan de eerste verdachte, ongeveer tussen de 25 en 30 jaar oud.

 

Het onderzoek is in volle gang en we hopen dat er mensen zijn met meer informatie. De verdachten staan op camerabeelden. Helaas zijn de beelden van slechte kwaliteit, maar we hopen dat ze – al dan niet in combinatie met de signalementen of andere informatie die we hier delen – voldoende aanknopingspunten bieden om tot nieuwe informatie te leiden. Wellicht slaat iemand er op aan!

 

Bezoekers eind oktober 2018

 

Het slachtoffer geeft aan dat er eind oktober 2018 een stel met kind in de winkel is geweest. We weten niet óf dit bezoek verband houdt met de overval, maar we willen graag met de personen in contact komen.

Het gaat om een man en vrouw met kind. Zij hadden:

  • een lichtgetinte huidskleur;
  • de man had eind oktober 2018 een grote bos kroeshaar;
  • de vrouw had een stevig postuur en zwart gekruld haar.

Buit

De daders namen op 9 november 2018 de volgende spullen mee:

  • doorzichtige plastic kokers met oud Duits kleingeld;
  • een rood gebloemde koektrommel met briefgeld

Wellicht zijn deze spullen na de overval ergens opgedoken. Via deze link kunt u het item in Opsporing Verzocht, met daarin een reconstructie en meer beeldmateriaal, terugzien. De uitzending en de herhaling van Opsporing Verzocht hebben 16 tips opgeleverd.

 

Omschrijving

 

In de boerderij in Scheemda runt het slachtoffer ook een kaaswinkel. De daders namen onder meer geld uit de kassa mee.

Dankzij sporenonderzoek kwam de 41-jarige vrouw uit Winschoten in beeld als verdachte. Van de overige twee verdachten is het volgende signalement bekend:

  • een vrij lange, blanke man van ongeveer tussen de 30 en 40 jaar oud is, die Nederlands sprak zonder accent;
  • de andere verdachte was iets kleiner dan de eerste verdachte, ongeveer tussen de 25 en 30 jaar oud.

Uit beelden blijkt dat de overvallers vermoedelijk in een donkere Volkswagen Golf of Polo reden, of een auto die daar op lijkt.

 

Vragen

 

Wij laten deze zaak niet los en hopen dat iemand weet of vermoedt wie de verdachten van deze woningoverval zijn en dat met ons zullen delen. Heeft u een vermoeden wie verantwoordelijk zijn voor deze overval? Herkent u hen misschien in combinatie met de auto, vermoedelijk een Volkswagen Golf of Polo? Heeft u na de overval doorzichtige plastic kokers met oud Duits kleingeld gevonden of een rode koektrommel met briefgeld? Of heeft u andere informatie die ons verder kan helpen in ons onderzoek?

 

U kunt uw tips met de politie delen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt u via de link op deze pagina het tipformulier invullen.

 

Foto's

Deel dit artikel