UMCG bouwt mini-ambulance voor reanimaties in het ziekenhuis

Deel dit artikel
foto UMCG

Groningen – Na een jaar brainstormen en testen heeft het reanimatieteam van het UMCG nu een eigen mini-ambulance, waarmee ze snel overal in het ziekenhuis kunnen zijn om patiënten in nood te helpen.

De bouw van het voertuig, gemaakt van een karretje waarmee normaal de spoedbodes door het ziekenhuis zoeven, begon een jaar geleden. De intensive care-afdelingen en de afdeling Anesthesiologie hadden ieder een eigen reanimatieteam met een eigen uitrukgebied en reanimatiekar. Nu alle intensive care-afdelingen bij elkaar zitten en de twee reanimatieteams zijn samengevoegd, is er geen goede verspreiding meer over het UMCG. Zegt Oogtv en het UMCG(bron + foto).

“We hebben daarom iets nodig waarmee we snel overal kunnen komen”, vertelt ic-verpleegkundige Anna Völke. Het team besloot zelf een nieuw voertuig te bouwen, omdat bestaande opties niet geschikt waren. Eerst werd aan een step gedacht, maar dat bleek onhaalbaar. Vervolgens kwam de afdeling Onderhoud, Voorzieningen en Apparatuur met een nieuw ontwerp.

De afdeling bouwde een van de karretjes van spoedbodes om tot mini-ambulance. De benodigde defibrillator, medicatie en andere spullen die het reanimatieteam nodig heeft, zitten in dezelfde tassen die ambulances gebruiken. “Ik heb hem geel laten spuiten en een collega heeft voor de bestickering gezorgd”, vertelt René Drost van de afdeling Onderhoud, Voorzieningen en Apparatuur in het UMCG. “We hebben er een zwaailicht opgezet, stopcontacten gemaakt voor de apparatuur, en hij heeft een handig klaptafeltje.”

Foto's

Deel dit artikel