Vondellaan vanaf 28 juli dicht voor herinrichting weg

Deel dit artikel
Groningen Bereikbaar, bron: X

Groningen – De werkzaamheden aan de Vondellaan worden op zondag 28 juli om 18.00 uur hervat. Het deel tussen de Brailleweg en de rotonde bij de Van Iddekingeweg is daarom tot vrijdag 2 augustus 22.00 uur dicht voor al het verkeer in beide richtingen.

De Vondellaan ten zuiden van de rotonde, tot aan de Van Ketwich Verschuurlaan, blijft dicht tot vrijdag 28 augustus 22.00 uur.

Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Van Lenneplaan. Het fietspad van en naar de Brailleweg blijft open.

Automobilisten hebben meerdere opties als omleidingsroute. De Paterswoldseweg is een optie, maar men kan ook kiezen om via de Brailleweg en de A28 te rijden.

Gevolgen voor de bus

Van 28 juli tot 2 augustus vervallen de bushaltes op de Vondellaan-noord. De bussen rijden dan via de Paterswoldseweg. Na 2 augustus geldt alleen nog een omleiding voor lijn 8. Het is nog niet bekend hoe deze gaat lopen.

Toerit Vondellaan richting Drachten ook dicht

Behalve de Vondellaan, wordt ook de toerit vanaf de Vondellaan naar het Julianaplein richting Drachten definitief ingericht. De toerit is daarom dicht tot maandag 2 september. Verkeer vanuit De Wijert richting Drachten kan het beste de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein nemen. Deze oprit gaat op 27 juli weer open.

Werkzaamheden

In 2023 is al begonnen met het inrichten van de Vondellaan en de rotonde. Door het slechte weer is het toen niet gelukt alle werkzaamheden af kunnen ronden. Meer informatie over de werkzaamheden aan de Vondellaan lees je op de website van Aanpak Ring Zuid.

Foto's

Deel dit artikel