Politie waarschuwt schoppende fietser: ‘Meld je, anders ben je dinsdagavond in heel Nederland op tv te zien’

Deel dit artikel
Politie, via X

Groningen – De politie waarschuwt de verdachte en bekenden van de jongeman, die een maand geleden zwaar letsel toebracht aan een fietser op het Jaagpad door hem van zijn rijwiel te schoppen: “Voorkom dan dat de beelden via landelijk televisie worden gedeeld en neem meteen contact met ons op!”

Beelden van de zware mishandeling, die op vrijdag 12 april plaatsvond aan het Jaagpad (bij de supermarkt van Jumbo aan de Wilhelminakade) worden dinsdagavond getoond in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht. Op de bewuste vrijdag rond 14:30 uur wordt een 60-jarige man op de fiets ingehaald door een andere fietser voor de supermarkt. De voorbijgaande fietser trapt de man hard in zijn rug en dit zorgt ervoor dat het slachtoffer hard ten val komt. De man houdt meerdere beenbreuken over aan de mishandeling en heeft een lang revalidatietraject in het vooruitzicht.

De verdachte fietst na de trap door in de richting van Paddepoel. De politie is naar hem op zoek. Het gaat om een jongen van ongeveer 15 jaar oud. Hij heeft donkerblond haar en droeg een trainingsbroek en een grijze jas. Hij reed op een grijze Swapfiets.

“Eerder brachten wij al beelden van de mishandeling naar buiten, maar wij zijn nog steeds op zoek naar meer informatie over de verdachte”, laat de politie Noord-Nederland weten. “Ken jij of herken jij de verdachte en heb je ons nog niet gesproken? Voorkom dan dat de beelden via landelijk televisie worden gedeeld en neem meteen contact met ons op.”

Bellen met de politie kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem is beschikbaar voor anonieme tips via 0800-7000. Opsporing Verzocht is dinsdagavond rond de klok van 20.30 uur te zien op NPO2.

Foto's

Deel dit artikel

Video