Ring-Zuid vanaf maandag ook dicht tussen Europaweg richting Euvelgunne om storingen in Hoge Euvelgunnerbrug te fixen

Deel dit artikel
Oogtv.nl

Groningen – De afsluiting van de zuidelijke ringweg wordt een stukje groter. Vanaf komende maandagochtend gaat de zuidelijke ringweg ook dicht tussen de Europaweg en Euvelgunne. Dat is nodig vanwege herstelwerkzaamheden aan de Euvelgunnerbrug.

De zuidelijke ringweg is al zo goed als helemaal afgesloten. Maar het stuk vanaf de toerit Europaweg richting Euvelgunne bleef wel open. Dat is vanaf maandag een maand lang voorbij: het wegvak wordt afgesloten tot en met zondag 2 juni.

De reden voor de afsluiting is volgens Groningen Bereikbaar het herstel van de Hoge Euvelgunnerbrug. De brug wordt geplaagd door kinderziektes sinds de vernieuwing en verbouwing van afgelopen zomer. Bij de renovatie kreeg de brug een nieuwe bedieningsinstallatie en de software daarvan zorgt voor nogal wat problemen. Na een opening blijft de brug met enige regelmaat tientallen minuten open staan, soms tot wel drie kwartier.

Het verkeer tussen Ring Oost en de Europaweg wordt vanaf maandag omgeleid via de Sontweg en de Sint Petersburgweg. Zegt Oogtv.nl.

Foto's

Deel dit artikel