Fase 4 is van start: `de moeilijkste fase kwa verkeersdrukte` !

Deel dit artikel
Groningen Bereikbaar, bron: X

Groningen – Fase 4 van Operatie Ring Zuid is de langste fase en start op maandagochtend 6 mei. De zuidelijke ringweg is tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Dit duurt tot en met 30 augustus. We verwachten enorme verkeersdrukte door deze werkzaamheden.

Daarom roepen we op de auto zoveel mogelijk te laten staan en te kiezen voor fiets, OV of P+R.

Wat is dicht?

Van maandag 6 mei om 06.00 uur tot vrijdag 30 augustus 22.00 uur zijn er op het Julianaplein de volgende richtingen dicht:

  • Assen > Hoogezand
  • Hoogezand > Assen
  • Drachten > Hoogezand
  • Hoogezand > Drachten
  • De verbinding Drachten-Assen is in beide richtingen open.Ring Zuid is in beide richtingen voor een deel dicht: van Euvelgunne tot het Julianaplein en in de andere richting van het Julianaplein tot aan de Europaweg.
  • Omleidingen

    Verkeer tussen de richtingen Drachten en Hoogezand rijdt via de overige ringwegen. Verkeer tussen de richtingen Assen en Hoogezand wordt omgeleid via de N33.

    Laat de auto staan

    De verkeershinder door Operatie Ring Zuid is zo ernstig dat er 20% minder auto’s op het wegennetwerk in en rond Groningen moet rijden om het verkeer door te laten stromen. Blijft iedereen in de auto rijden, dan verwachten we enorme files waarbij je uren vaststaat en is er een grote kans op een verkeersinfarct (gridlock). Daarom roepen we op om de auto zoveel mogelijk te laten staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Moet je echt met de auto? Reis dan via een P+R of buiten de spits.

Foto's

Deel dit artikel