Zwaar transport van 250 ton transformator trekt bekijks op N33 tussen Veendam en Zuidbroek

Deel dit artikel
Gijs Bouman 112Groningen & Redactie Martin Nuver

Veendam – Maandagavond werd de N33 tussen afrit Veendam en het knooppunt Zuidbroek (A7) vanaf 20.00 uur afgesloten voor het verkeer in verband met een opmerkelijk transport.

Een 250 ton wegende transformator bereikte zijn eindbestemming bij het hoogspanningsstation aan Beneden Veensloot in Meeden, en het transport trok veel aandacht van bewoners langs de route.

Om het zware transport mogelijk te maken, werd tijdelijk de middengeleider op het betreffende deel van de N33 verwijderd. Het transport verplaatste zich tot halverwege het viaduct Duurkenakker en knooppunt A7. De route omvatte de N33, de weg bij Windpark N33, Meenteweg en Wethouder L. Veemanweg naar het hoogspanningsstation.

De indrukwekkende afmetingen van de transformator, met een lengte van 11.40 meter, breedte van 3.26 meter, hoogte van 7.70 meter, en een totale lengte van 46.5 meter, werden begeleid door escorte busjes.

De afsluiting van de N33 duurde tot het transport zijn eindbestemming bereikte, waar het veel bekijks trok van opnieuw nieuwsgierige omstanders.

Foto's

Deel dit artikel