Grip1: `Grote brand`bij ESD SIC in Farmsum onder controle (Video)

Deel dit artikel
Gijs Bouman 112Groningen & Redactie Martin Nuver

Farmsum – Dinsdagmiddag om 15:25 uur werden de brandweerlieden van Delfzijl en Wagenborgen gealarmeerd voor een brand bij ESD SIC BV aan de Kloosterlaan in Farmsum.

De brand, die rond half vier werd gemeld, bevond zich in het dak van het bedrijf. Om voldoende capaciteit ter plaatse te hebben, heeft de brandweer grootschalig ingezet met`middelbrand`.

De weg werd afgezet door de Gemeente. Er kwam steeds meer rook uit het dak. Om 16:36 uur werd opgeschaald naar grote branden om 17:14 uur Grip1.. Video

Een extra blusvoertuig en een hoogwerker zijn ter plaatse meldt de brandweer via X. Het pand is inmiddels ontruimd. De brandweer kan het vuur niet meer veilig van binnenuit bestrijden en beperken hun tot het blussen van buitenaf.

Uit voorzorg is opgeschaald naar grote brand, een derde blusvoertuig en het groot watertransport komen ter plaatse. Meer info hier

 

Update 23:25 u: De brand in Farmsum is onder controle. Ze hebben overslag naar omliggende gebouwen kunnen voorkomen, maar het kantoorpand is door de brand volledig verwoest.

Johan Bosklopper, woordvoerder van de brandweer, benadrukte dat het relatief lang duurde voordat het sein ‘brand meester’ kon worden gegeven. “Een uur geleden was het niet zo spannend meer, maar we wilden ook zeker weten dat het vuur niet zou overslaan naar omliggende gebouwen,” verklaarde Bosklopper.

De brand bleek lastig te bestrijden omdat het vuur zich in de dakconstructie van het pand bevond, op een moeilijk bereikbare plek voor de brandweermannen. Ondanks pogingen om het vuur van binnenuit te blussen, moest de brandweer zich uit veiligheidsoverwegingen terugtrekken en het vuur alleen van buitenaf blussen.

De brandweer adviseerde om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de vrijgekomen rook die over het industrieterrein richting zee trok. Ventilatiesystemen werden aangeraden uit te schakelen. Als gevolg van de brand werden de wegen Oosterhorn, Oosterwierum en Valgenweg tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media