‘Dat het slachtoffer in elkaar is getrapt, klopt niet’

Deel dit artikel
Rtvnoord, bron

Leek – Het overlijden van Leekster Bert Suurd in de nieuwjaarsnacht blijft vooralsnog met raadsels omgeven. Er is geen enkel bewijs dat de ruzie tussen een groep jongeren en het slachtoffer de oorzaak is. Het Openbaar Ministerie legt uit hoe het tot deze conclusie is gekomen. Meldt Rtvnoord donderdag.

Suurd krijgt het aan de stok met een groep jongeren tijdens het uitlaten van zijn hond. Hij spreekt hen aan omdat ze vuurwerk naar hem en zijn huisdier gooien. Dat leidt tot een woordenwisseling.

Klopt niet

In de media ontstaat al snel het beeld dat Suurd is bezweken aan de gevolgen van een zware mishandeling. Maar dat klopt niet, zegt persofficier Debby Homans van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland: ‘Het idee in de media is dat het slachtoffer in elkaar zou zijn getrapt. Dat zien wij totaal niet terug en is in strijd met alle bevindingen.’ p sociale media is een klopjacht ontstaan waarin wordt opgeroepen om foto’s en andere informatie van de groep jongeren te delen. Dit staat bekend als doxing en is strafbaar.

Tijdens het onderzoek naar de doodsoorzaak heeft de politie alle betrokkenen verhoord. Bij het slachtoffer zijn geen sporen gevonden waaruit kan worden geconcludeerd dat er sprake is van een dodelijke mishandeling. ‘En de patholoog-anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut kan nu geen zekere doodsoorzaak vaststellen.’Het hele verhaal(bron Rtvnoord.nl) hier

 

Vanwege de vele reacties op Facebook gister , een extra item hierover)

Foto's

Deel dit artikel