Lange rijen bij vuurwerk verkoop in Bunde, regels op een rij (update)

Deel dit artikel
Redactie

Bunde – Lange rijen mensen donderdagochtend 28 december bij de Aldi in Bunde voor de verkoop vuurwerk.

Veel Nederlanders gaan naar Duitsland om daar in te slaan. Ook kun je vanaf vandaag t/m zaterdag in Nederland vuurwerk kopen.

Info

De verkoopregels in Duitsland zijn wat betreft de zwaarte van het vuurwerk nagenoeg gelijk aan die van Nederland. Wel mag knalvuurwerk in Duitsland meer buskruit bevatten en eventueel ook voorzien zijn van een wrijvingsontseker (strijkkop).

Hoeveel

Alle knalvuurwerk, vuurpijlen, singleshots en F3 vuurwerk zijn in Nederland verboden en mag je dus ook niet in je bezit hebben of vervoeren. In Nederland mag je maximaal 25 kg per auto vervoeren. Hou daar dus rekening mee als je het vuurwerk komt ophalen. Dus met 4 man ook maar 25 kg meenemen.

Juiste categorie

Het is niet toegestaan om vuurwerk uit de categorieën F3 of F4 aan te schaffen. Dit omvat onder andere vuurwerk met een hogere hoeveelheid kruit voor grotere effecten, zoals vuurpijlen met een inhoud van 75 gram kruit of knalvuurwerk met flitspoeder.

 

Nederlandse gebruiksaanwijzing


Het is belangrijk dat vuurwerk altijd voorzien is van een Nederlandse gebruiksaanwijzing. Bij aankoop van vuurwerk is het daarom verstandig om eerst de kleine lettertjes op de verpakking te lezen. Zo zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van de juiste manier van gebruik en veiligheidsvoorschriften. Door de Nederlandse gebruiksaanwijzing te volgen, draag je bij aan een veilige en verantwoorde viering van bijvoorbeeld Oud en Nieuw. Neem dus de tijd om de instructies te lezen en te begrijpen voordat je het vuurwerk ontsteekt.

CE-keurmerk

Ook moet er een CE-keurmerk op het vuurwerk staan. Dat betekent dat producten voldoen aan de eisen van de Europese Unie.

 

Lees ook

Foto's

Deel dit artikel

Social media