De waterstanden dalen in de boezemkanalen (Video)

Deel dit artikel
Redactie & Waterschap Hunze en Aa`s

Wedde – Zoals verwacht dalen de waterstanden in de boezemkanalen. Dit zal de komende dagen zo doorgaan, ondanks de neerslagverwachting. Dit komt omdat we de komende dagen optimaal kunnen spuien met onze spuisluizen in Delfzijl en Nieuwe Statenzijl.

Ook de kleine zeesluis van Rijkswaterstaat in Delfzijl wordt nog voor het spuien gebruikt.Video.

Waterstanden kanalen dalen goed

Omdat we zo goed kunnen spuien en de waterstanden op de boezem dus goed dalen, schalen we het malen bij de zeedijk af. Gemaal Rozema draait nu nog op vol vermogen, maar wordt einde van de dag gehalveerd naar 20 kuub per seconde. De dieselpompen Duurswold en Woudbloem ondersteunden de afgelopen dagen om de gemalen maximaal te laten draaien, maar deze extra pompcapaciteit staat inmiddels stil.

Afvoer achterland heeft tijd nodig

De afvoer vanuit het achterland heeft nog wel veel tijd nodig. De extra pompen in de Veenmarken doen hun werk. Het water daalt, maar dit gaat langzaam. Ook in het Zuidlaardermeer gaat de daling traag. Dit kost tijd.

Vandaag worden de klepstuwen langs het Winschoterdiep weer gestreken. Die bij het Zuidlaardermeer blijven nog even omhoog, omdat het water daar langzamer zakt.

(Foto`s gemaakt op de Bisschopsweg bij Wedde)

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media