Verkoop vuurwerk start een dag eerder op 28-12-23

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl

Groningen – Donderdag 28 december starten de verkoopdagen van het siervuurwerk, of zoals het voortaan wordt genoemd: vierwerk. Dit is een dag eerder dan gebruikelijk.

Dit komt doordat Oudejaarsavond op een zondag valt en dan wordt er traditiegetrouw geen siervuurwerk verkocht in Groningen. Het gaat hier om categorie F2-siervuurwerk, F1 (fop- en schertsvuurwerk) mag wel op zondag verkocht worden. Op donderdag 28 december, vrijdag 29 december en zaterdag 30 december zijn de verkooppunten(o.a. bij VuurwerkGiezen in Hoogkerk) geopend, en vele andere plekken.

Op Oudejaarsavond mag het gekochte ‘vierwerk’ afgestoken worden: van 18.00 uur tot 02.00 uur. Bij iedere bestelling of aankoop krijgt men gratis een vuurwerkbril en aansteeklont geleverd. De vuurwerkbranche roept dan ook met klem op om de bril op te zetten, de aansteeklont te gebruiken en voldoende afstand te houden. Ook omstanders worden geadviseerd om een vuurwerkbril te dragen om zo oogletsel te voorkomen.

Leo Groeneveld, woordvoerder namens de vuurwerkbranche: “Wettelijke regelgeving staat het niet toe dat er op zondag siervuurwerk verkocht mag worden en om die reden start de verkoop dit jaar al op donderdag 28 december 2023.”

 

Reportage van vorig jaar in Hoogkerk

Foto's

Deel dit artikel