Celstraf voor strooptocht in Stadskanaal en Vledderveen

Deel dit artikel
ADP, samenwerking

GRONINGEN (ADP) – Een 28-jarige man uit Tunesië en een 25-jarige Marokkaan zijn voor een serie diefstallen en inbraken in Stadskanaal veroordeeld tot een celstraf van 164 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. De rechter sprak van een waar strooptocht. 

De twee zaten sinds kort in hun asielprocedure en verbleven in Ter Apel. In de nacht van 2 juni werd dit tweetal in de berm bij Musselkanaal aangetroffen met een gestolen fiets naast hen. De mannen deden zich tegoed aan ijsjes die eerder in een woning waren gestolen. 

 

App

De mannen hadden meer spullen gestolen uit een auto, woningen en schuurtjes. Ze hadden het gemunt op fietsen, stalen een pedicuretas en een telefoon. De eigenaresse kon via de app ‘Find my IPhone’ het spoor van de dieven volgen.  

Directe omwonenden

Het was voor de politie niet al te moeilijk de twee op te sporen. De mannen hebben door hun daden het veiligheidsgevoel van anderen aangetast, zei de rechter. ‘Bewoners in de omgeving krijgen vaak direct te maken met strafbare feiten van bewoners uit het centrum’. 

Van radar verdwenen

De twee mannen hebben 104 dagen in voorarrest gezeten. Ze hoeven niet terug de cel in. Het tweetal verscheen eerder niet op de zitting. Waar zij verblijven is onbekend. De man uit Marokko stond in september opnieuw voor de rechter voor diefstal en mishandeling. 

Foto's

Deel dit artikel