Taakstraf voor ernstige mishandeling in club Ocean

Deel dit artikel
ADP, samenwerking

GRONINGEN (ADP) – Voor ernstig uitgaansgeweld is een 23-jarige man uit Groningen veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk. De man sloeg op 23 april in club Ocean een bezoeker een gebroken neus en mishandelde een jonge vrouw. 

Wat er precies is voorgevallen werd niet duidelijk. De twintiger had gedronken, zei hij tegen de rechter. ‘Voordat ik er erg in had stonden beveiligers voor mijn neus’, zei hij. Van de matpartij zijn camerabeelden. Hieruit blijkt dat de verdachte de agressor was. Hij gaf toe dat hij had geslagen, maar zeker niet getrapt.

Gebroken enkel

Een man en zijn 24-jarige vriendin vielen op de grond. De man zei dat hij direct een felle pijn in zijn gezicht voelde. Hij werd naar eigen zeggen meermalen getrapt. De man liep daardoor ook een gebroken enkel op. De rechter gelooft dat het slachtoffer is getrapt, maar het is niet duidelijk geworden door wie. Van dit onderdeel werd de verdachte vrijgesproken.

Geen reden tot geweld

De twintiger ontkende ook dat hij de vrouw had geschopt, maar dat was wel te zien op de camerabeelden. De raadsvrouw van de verdachte pleitte voor noodweer. Maar daar was geen sprake van, vindt de rechter: ‘U had geen enkele reden om zoveel geweld te gebruiken’. De Stadjer moet beide slachtoffers in totaal 2000 euro schadevergoeding betalen

Foto's

Deel dit artikel