Twee minderjarige meisjes uit Friesland aangehouden na botsing met auto tegen lantaarnpaal in Leek

Deel dit artikel
Infoleek.nl, bron

Leek – Aan het Industriepark ter hoogte van de Jumbo in Leek is vrijdagavond een gestolen voertuig tegen een lantaarnpaal aangereden. Dat meldt Infoleek.nl

Politie woordvoerder Matthijs van Houten laat tegenover InfoLeek weten dat ze rond tien uur een melding kregen van een eenzijdig ongeval. De politie is hierop ter plaatse gegaan en troffen daar een auto tegen een lantaarnpaal aan met daarbij twee minderjarige meisjes uit de gemeente De Fryske Marren en Smallingerland.

Overgebracht naar politiebureau
Na controle bleek dat deze meisjes de auto hebben meegenomen waarop ze zijn aangehouden voor joyrijden dan wel diefstal. Beide meisjes zijn op het politiebureau verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Wel blijven ze verdachte. De politie doet nader onderzoek naar deze zaak.

Gesponsorde auto
De auto is eind november door 15 regionale ondernemers gesponsord aan Therapeutische Zorginstelling De Oase in Follega, zo is te lezen op deze website. De auto was dusdanig beschadigd dat een bergingsbedrijf ter plaatse is gekomen om de auto af te slepen.

Foto's

Deel dit artikel