Vijftien maanden cel voor drugsvoorraad in woning aan Dierenriemstraat

Deel dit artikel
ADP, samenwerking

GRONINGEN (ADP) – Een 23-jarige Groninger is voor drugsbezit in zijn woning aan de Dierenriemstraat veroordeeld tot vijftien maanden cel. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. 

De agenten vonden na enkele anonieme tips in mei 70 kilo softdrugs en 250 gram coke in de woning. De drugs hadden een straatwaarde van 240.000 euro. Uit niets blijkt dat de drugs uit legale middelen zijn betaald. De man heeft zich naast drugsbezit ook schuldig gemaakt aan witwassen.

De man had ook nog munitie in huis. Hij was eerder al eens veroordeeld voor verboden wapenbezit. De buurt had meermalen geklaagd over overlast bij de woning. In het huis lagen weegschalen, vijf telefoons en gripzakjes. De man stond niet terecht voor drugshandel. De Stadjer ontkent alle beschuldigingen.

Zijn vrienden maken wel eens gebruik van zijn woning. De drugs zouden van die vrienden zijn, zei de man eerder tijdens de rechtszitting. Hier ging de rechter niet in mee. De Stadjer is eerder veroordeeld voor wapen- en drugsbezit.

Foto's

Deel dit artikel