Handige tips voor een vakantie naar Noorwegen

Deel dit artikel
Ingezonden item/ stockphoto

Landelijk – Ga je binnenkort op vakantie naar Noorwegen? Dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je tijdens je reis voor een verrassing komt te staan. Omdat een vakantie naar Noorwegen net even anders is dan wanneer je naar Spanje of Italië gaat, hebben wij een aantal tips voor je.

Niet alleen handig voor wanneer je voor het eerst gaat, maar ook voor de ervaren vakantieganger kunnen bepaalde tips best handig zijn om het je zelf allemaal net even wat makkelijker te maken.

De valuta van Noorwegen

Waar we in Nederland en ook andere Europese landen betalen met de Euro, is dit in Noorwegen niet het geval. Je kunt er dus voor kiezen om alvast in Nederland wat geld te wisselen, maar ook bij aankomst in de stad Kristiansand Noorwegen, kun je op bijna iedere hoek van de straat wel wat wisselen. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je goed kijkt welke wisselkoers ze hanteren, zodat je zeker weet dat je niet te weinig krijgt. Zo staat een euro ongeveer gelijk aan 9,6 Noorse Kronen. Gelukkig zijn ze in Noorwegen wel zo ver, dat je vrijwel overal gewoon kunt pinnen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je bank hier vaak extra kosten voor rekent.

Prijsverschil met Nederland

Wanneer je naar Noorwegen gaat, dan is het belangrijk je te realiseren dat de prijzen hier even wat hoger liggen dan wat we in Nederland gewend zijn. Nu weten we heel goed dat niet bijna nergens het geval is, maar in Noorwegen dus wel. Noorwegen is namelijk een vrij rijk land en liggen de lonen ook een stuk hoger dan bij ons en ook de rest van de EU. Zo zien we dat voornamelijk alcohol extreem duur is, maar ook verse groente en vlees qua prijs een stuk hoger ligt dan in Nederland. Het is dus wel verstandig hier rekening mee te houden, zodat je niet van een koude kermis thuiskomt. Wil je namelijk lekker uit eten, dan betaal je in Noorwegen al snel 100 euro per persoon, waar je in Nederland de helft betaalt in een soortgelijk restaurant. De kans dat je dus iedere avond ergens een hapje gaat eten, is relatief klein.

Ga met de boot naar Noorwegen

Je kunt op allerlei verschillende manieren naar Noorwegen. Zo kun je uiteraard met het vliegtuig, maar behoort de auto of camper ook tot de mogelijkheden. Uiteraard moet je dan wel eerst op de ferry, aangezien je anders eerst door Zweden en Finland moet en dat is een flinke rit kunnen we je verzekeren. Je hebt dan de keuze om met de eemshaven Kristiansand ferry te gaan, die vertrekt vanuit Duitsland. Deze tocht duurt zo’n 18 uur en is dus een serieuze oversteek. Een andere mogelijkheid is om de boot of camper op de boot te zetten en zelf met het vliegtuig te gaan. Als wij je een advies mogen geven, dan is het verstandig om de ferry te pakken. Alleen al het idee is super leuk!

 

Foto's

Deel dit artikel