Thierry Baudet (door kind!) aangevallen met bierfles in café en raakt gewond (Update)

Deel dit artikel
Rtvnoord.nl (bron) Patrick Wind 112Groningen.nl (foto) & X

Groningen – Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet is in een café aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen geslagen met een bierfles. Dat bevestigt een medewerker van het café. De partij laat op X weten dat Baudet onderweg is naar het UMCG. Video hier.

Rond 17:45 uur ging het mis. Baudet was met een partijbus in Groningen vanwege de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op video’s op X is te zien hoe hij in een café meerdere keren geslagen werd met een bierfles. Volgens de medewerker van het café is Baudet meteen meegenomen door zijn beveiligers. Zie hier X

De politie bevestigt het incident en heeft de verdachte aangehouden. Via X laat Forum van Democratie weten dat het erop lijkt dat ‘alles goed zal komen’. En ander evenement vanavond in Zwolle gaat niet door. Zie ook TikTok

Forum voor Democratie laat via X (Twitter) weten dat Baudet in het UMCG behandeld is door een traumachirurg. ‘Hij is met een bierfles op zijn achterhoofd geslagen en tevens net naast zijn oog op de rand van zijn slaap geraakt.’ Een beveiliger van Baudet zou ook gewond zijn geraakt.

 

Volgens meerdere  FVD-ers zou het gaan om een maximaal 14-jarige jongen, maar dat kan de politie nog niet bevestigen aan 112Groningen.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media