Mensen met handicap dupe van defecte lift

Deel dit artikel
Meppel - Maandagmiddag was het weer zover. Voor de zoveelste maal had de lift in de Jan van Goyenflat het begeven. Twee bewoners van de flat, die vanwege hun handicap met de lift naar boven moeten, belden de Woning Stichting Woonconcept welke beloofden een monteur langs te zullen sturen.

Na enkele uren wachten belde een van de twee bewoners naar het bedrijf welke de lift zou maken. Deze hadden echter geen melding ontvangen van de Woning Stichting. Hierop werd de Meppeler brandweer ingeschakeld. Deze heeft één van de bewoners, een vrouw, met de hoogwerker naar haar balkon van haar woning gebracht.

De man heeft nog enige tijd gewacht op een monteur maar zal de nacht bij zijn familie elders moeten doorbrengen.

Na maandagmiddag al urenlang te hebben moeten wachten totdat zij door de brandweer naar haar flatwoning gebracht kon worden, werd de vrouw maandagavond door Woningstichting Woonconcept in Meppel gezegd maar wederom de hulp van de brandweer in te schakelen om naar een verjaardag te kunnen. De lift zou waarschijnlijk dinsdagmorgen (en misschien nog wel later) gemaakt worden.

Let wel dat in deze flat meerdere mensen wonen die een handicap hebben en niet zonder lift kunnen. Trap lopen is voor hen onmogelijk. En dit is niet de eerste keer dat de lift defect is maar al de zoveelste keer. Nu worden deze mensen dus extra gedupeerd omdat zij verplicht in hun woning moeten blijven en geen kant opkunnen.

Ook andere medebewoners van de flat balen als een stekker. Vooral diegene van de bovenste verdiepingen die met hun tassen vol boodschappen en een kinderwagen nu met de trap naar boven moesten.

Deel dit artikel